Scrapbooking – Något för dig?

Du har säkert hört talas om scrapbooking och att det verkar väldigt kreativt och framför allt att vem som helst kan pyssla med denna hobby. För det kan vara mysigt och trevligt att ha något att göra när det börjar blir mörkt och kallt utomhus. Då kan det var kul att hålla på med något roligt, antingen bara du eller med någon annan i familjen eller med vänner, som också har en kreativ ådra. I scrapbooking är det bara fantasin som sätter käppar i hjulet för dig.

För att hitta material eller få inspiration till scrapbooking går det att hitta massor av information online. Det är bara att söka via en sökmotor, precis som om du letade efter att få tips på marknadsföring på ungapped.se eller något liknande på nätet. På det viset kan du få en idé på hur du ska göra.

Nybörjare?

Är du nybörjare och aldrig hållit på med denna hobby, kan det vara svårt att veta vilken ända du ska börja i, för att kunna få en struktur i ditt pyssel. Fördelen när du väl kommer in i det är scrapbooking en perfekt present att ge bort, eftersom den kan göras mycket personlig, speciellt om du har ett unikt foto på mottagaren. För inom albumtillverkningen har du en bas som du alltid använder dig av, så som cardstock, papper och naturligtvis fotografier och sedan dekorationer efter tycke och smak.

Grunden

Börja med att du tar dig en funderare på vad du vill åstadkomma och vilket tema boken ska ha. Vilken layout, design och framför allt vilka bilder du vill utgå från. Har redan fotografier som du ska använda eller ska du skriva ut foton kan du alltid redigera dem i ett bildprogram. Som till exempel om det ska vara svart/vitt, nostalgiskt, format och så vidare. För när du vet allt detta har du grunden för att kunna få till en riktigt bra scrapbooksom du kan och blir en suverän gåva.

Tema

Att bestämma vilket tema är riktigt kul, för det kan vara ett album från en semesterresa, renoveringen av huset, nyår, jul eller midsommar. När du väl har bestämt dig för vilket tema du vill använda dig av, då är det dags att köpa hem material du kan tänka dig behöva.

Layouten

Se till att göra en skiss på hur din layout kommer att se ut, för det kommer bli lättare att göra monteringen. Då har du en skiss per sida i din scrapbook och har på så vis fått ett lite hum hur det färdiga albumet kommer att se ut. När du gör layouten, så utgå från fotografierna och skapa en sida runt fotot. Glöm inte bort att ange vilka titlar och texter varje sida ska ha, i och med du skriver gör det att albumet blir mer personligt.

Sedan är det bara att börja när du har fått hem allt ditt material och är på skaparhumör!