Ha en scrapbookingfest

Visst är det kul att sitta hemma vid köksbordet och scrappa, men det är faktiskt ännu roligare att göra det tillsammans med likasinnade. Varför inte ta någon av årets högtider och förvandla den till en scrapbookingfest? Halloween är ett bra tillfälle att ha en fest eftersom det finns ett givet tema, samtidigt som alla inte är lika upptagna som runt jul, påsk eller midsommar. Bjud in vänner, bekanta och obekanta scrappare för en kreativ fest. Extra roligt blir det om ni klär ut er i halloween kläder och tar kort på varandra. Det blir perfekta fotografier för albumet, eller hur?

Tips på hur du gör en rolig fest

  • Känner du inte tillräckligt många scrappare? Bjud in folk du träffar på scrapbookingforum, i Facebookgrupper och liknande och som bor i närheten. Du kan också sätta upp lappar på Ica och på lokala anslagstavlor. Var inte rädd för att bjuda in nybörjare också. Det är alltid kul med en blandning av erfarna och nyblivna scrappare.
  • Ha ett separat bord där ni sitter och äter för att undvika spill och kladd på ert pysselmaterial. Undvik sådant som ger fettfläckar på fingrarna, till exempel chips, eftersom det blir fula märken på papper man tagit i med fettfläckiga händer.
  • Ofta tar alla med sitt eget material, men om du har väldigt mycket material kan du överväga att ha ett försäljningsbord. Då kan de som är nybörjare eller som behöver fylla på förråden köpa det de behöver från dig. Ett annat alternativ är att ha ett bytesbord där ni byter material med varandra. Ofta köper man in dekorationer och papper i större förpackningar, men eftersom man sällan använder allt är det här ett bra sätt att göra sig av med det man inte behöver. Samtidigt får man nya detaljer och papper utan att behöva köpa en stor förpackning.
  • Om många av deltagarna är småbarnsföräldrar som behöver ha med sig barnen kan du hitta på några barnaktiviteter, till exempel en tipspromenad med Halloweenfrågor och en filmvisning så att de vuxna får pyssla någorlunda i fred.
  • Ha gärna en utmaning, till exempel snyggaste layouten med temat “höst”. Det brukar sätta fart på kreativiteten. Alla kan få bidra med varsin scrapbookingdekoration i en låda och vinnaren får allt som ligger i lådan.
  • Godis! Är det Halloween så är det. Bjud gärna också på ett skojigt bus. Kanske kan du be en vän komma och spöka lite för er.
  • Musik skapar stämning. Många låtar med Halloweentema är dock både rätt tunga och samtidigt för energiska för att passa när man pysslar med scrapbooking, så varva dem med glada och lugna låtar.
structure-lite