Gör egna kort till en babyshower

Baby, ballonger och tårta

Att anordna en babyshower kan vara bland det roligaste som finns! Det blir dessutom lite extra roligt när man skapar egna inbjudningskort till festen. Att fixa en personlig touch på korten med hjälp av olika motiv, typsnitt, färger och material gör att personen som får kortet känner sig lite extra speciell och utvald. Om man vill kan man dessutom ta med en bild på mottagaren för att göra korten ännu mer personliga. Om man vet vilket kön barnet har, kan man även välja att skapa kort i de traditionella blåa eller rosa tonerna som är väldigt vanligt just för babyshowers. Överlag är det dock bäst att välja ljusa färger som kanske passar temat mer än klara eller starka färger.

Fina dekorationer

Gravid kvinna håller dekorationspinne

Man kan även göra dekorationer till festen. En enkel, men fin dekoration, är att klippa ut babyfötter i papp som man fäster på ett band och på så sätt skapar en söt girlang. Om man är bjuden på babyshower, så kan vi tipsa om att blöjtårta är en uppskattad present för blivande föräldrar och överlag är det alltid uppskattat med produkter till skötbordet. Det kan vara i form av babyolja, våtservetter, krämer och annat som kan behövas under den första tiden med en liten bebis och en liten korg fyll med detta och ett vackert band runt kan vara den perfekta gåvan.

Lekar och underhållning

Det finns massor av tips för en lyckad babyshower, men det bästa är att utgå från den blivande modern och vad hon tycker om. Ofta är enklare lekar uppskattat av samtliga deltagare, men i annat fall räcker det gott och väl med trevligt umgänge, lite gott att äta och dricka och bara mysa tillsammans och fira att ett nytt liv är på väg att starta. En babyshower behöver inte vara avancerad för att det ska bli bra. Så länge alla trivs har man lyckats!