Skapa ett vackert kort

 

När du scrapbookar och vill göra något annorlunda från ett fotoalbum, är ett kort både något simpelt men också ett alternativ av oändliga möjligheter. Det bästa med att skapa egna kort är att de kan användas till många olika saker; både som inbjudningskort, tackkort, födelsedagskort, julkort, påskkort eller varför inte ett helt vanligt hälsningskort till någon man håller kär?

När du skapar ett julkort finns det, tack och lov, en stor mängd material att välja mellan. Det finns det alldagliga glittret som funkar både till jul och fest; klistermärken med härligt juliga motiv eller små snögubbar och paket att klistra på kortet. Något klassiskt är att ha ett rosettband på framsidan för att det ska påminna om ett paket

Till påsk kan det vara riktigt snyggt att limma på några påskfjädrar eller kanske rita ut ett ovalformat ägg att klistra på. Kanske lite alltför vanliga motiv att ha på ett påskkort men samtidigt något som gör att det verkligen inte går att ta miste på högtiden.

När det kommer till inbjudningskort och tackkort finns det egentligen ingen “norm” eller något som är vanligt att använda, utöver kanske ett fotografi på personen/personerna som skickar det. Inte ens det är ett måste dock! Här kan man verkligen släppa loss kreativiteten och göra det så tokigt eller så häftigt som möjligt, men så att meddelandet går fram ordentligt och att motivet passar temat som tackkortet eller inbjudningskortet gäller.

Födelsedagskort kan man skoja till ordentligt om man vill. Beroende på vem det ska ges till, kan man göra det väldigt personligt eller formellt. För lite inspiration kan du surfa in på den här sidan  där du kan hitta några gratis utskrivbara födelsedagskort eller helt enkelt få egna idéer till dessa.

structure-lite