Följ barnen med en scrapbook

Istället för att ha en mängd olika slags filer sparade på datorn, lösa fotografier och andra papper och småsaker, varför inte klistra in det i en stor fin bok? Alla babyminnen, det där fotavtrycket från barnavårdscentralen och öppna förskolans handavtryck? Tidningsurklippet om födda barn eller dopnotisen försvinner väldigt lätt om den förvaras som lösa papperslappar i ett undangömt och bortglömt kuvert, och när barnet blir större kanske de där små minnena inte längre finns kvar.

Det gäller ju att faktiskt ha tid att sitta med allt pyssel till en scrapbook, eller spåna idéer. Letar ditt jobb nytt kontor? Se till att det blir ett kontor med plats för att scrapbooka lite i hemlighet. Hos Workaround.io finns ett bra utbud av lokaler för kontoret, och eftersom de hjälper till med att leta lokaler kan du dessutom få mer tid över till annat, som exempelvis scrapbooking. Det kan inte bli mer perfekt, eller hur?

Börja redan under graviditeten


Börja med att skaffa en stor bok med tomma sidor. Tänk fotoalbum i storlek. En kul sak att ha kan vara ett foto på graviditetstestet, så ta ett foto med mobilen och skriv ut det. Klistra in i boken med datum och allt och låt äventyret börja. Vill du kan du dessutom lägga till en liten text, och snyggast blir det om du handskriver något under fotot. Det gör det hela mer personligt istället för en datorskriven text som du klistrar in. Du kanske hellre vill ha en fin dikt eller en strof ur en passande sång? Använd då det istället. Ultraljudsbilder och annat spännande är också klockrent att få med, och på det här sättet kommer de inte bort. Tankar om framtiden, beskrivning av den längtan som finns efter den lille krabaten i magen och kanske till och med en liten orolig tanke? Det är också fina minnen att ha senare. Det kan barnet också uppskatta som äldre. Patientarmbanden som ni får på BB är också ett givet inslag att ha med i boken.

Roliga upplevelser

När barnet är fött och livet som förälder hastigt kastar in er i verkligheten så försök komma ihåg att skriva upp alla framsteg som barnet gör. Dagen det log första gången, första tanden, första gången barnet satt upp utan stöd och så vidare. Lämna en sida ledig i boken och för in allt sådant efter ett tag, Lillens Första År eller vad du vill.

Semesterminnen är också roliga att dokumentera, inträdesbiljetter till djurparken, sommarlandet eller vad det nu må vara ni har hittat på. Blanda material, tidningsurklipp, biljetter, egenutskrivna foton och framkallade foton. Första huvudfotingen barnet ritar kanske borde klistras in i boken? När boken blir full är det bara att på börja en ny, men då med en något mindre barnslig stil kanske? Barnet kan också ha idéer om vad som ska vara med och när barnet blir äldre kan ni göra detta tillsammans och skapa minnen som barnet kan ha med sig en väldigt länge utan att riskera att lösa papperslappar och urklipp försvinner.

structure-lite