Bygga och designa sitt eget pysselrum

Gillar man att pyssla, designa och att hålla på med scrapbooking kan det vara bra att ha någonstans att hålla till med sitt pyssel. Att behöva plocka undan allt bara för att man ska äta middag eller för att man ska lämna hemmet en stund kan bli väldigt störande. Då kan ett alternativ vara att man ordnar sig ett eget pysselrum. Här får du veta mer om att bygga ett eget krypin att pyssla i.

Att bygga ett eget pysselrum


Beroende på om man redan har ett utrymme att bygga om eller om man måste bygga ut huset kan processen att bygga ett eget pysselrum ta kort eller lite längre tid. Hos Byggmax kan man finna allt man behöver för en renovering och för att bygga nytt.

Det kan vara skönt att bygga pysselrummet så att man slipper gå igenom det för att komma till ett annat rum. Då kan man dessutom lätt stänga dörren om sin röra om man får gäster lite plötsligt.

Måste man ansöka om bygglov?

Om man ska bygga ut sitt hus kan det ibland vara nödvändigt att skaffa bygglov i den kommun man bor i. Det är alltid klokt att kolla med kommunen innan man börjar bygga. Det finns annars en risk för att man får betala straffavgifter, eller så kan man rent av få riva bygget.

Bra förvaring

Under byggnationen kan det också vara klokt att tänka på hur man ska lösa förvaringen i rummet. Det är lätt hänt att man samlar på sig en hel del pysselsaker och det kan vara svårt att få plats. Kanske kan man bygga in olika skåp och lådor i väggar, under en trappa eller på andra strategiska ställen så att man lättare kan stoppa undan sina pysselsaker?

structure-lite