Scrapbooking som väggdekoration

När du väl kommit igång med scrapbooking är det ofta svårt att sluta; du blir mer och mer inspirerad och fortsätter skapa. Men det är inte alltid lätt att veta var du ska göra av alla dina verk – då kan det vara dags att dekorera dina väggar med dina bästa skapelser.

Skapa för din egen skull

Det du skapar genom din scrapbooking kan användas till väldigt mycket – inbjudningskort, brevpapper, julkort, förgylla familjefoton och mycket mer. Är du riktigt skicklig har du kanske möjlighet att starta ett eget litet företag och får chans att sprida dina verk på det sättet, men för de flesta av oss handlar det om att ge bort kort till familj och vänner alternativt lägga på hög. Det finns trots allt en gräns för hur mycket du kan ge bort till nära och kära. Så nu kanske det är dags att låta dig själv njuta av dina scrapbookingtalanger? Se över några väggar i ditt hem som kan behöva lite förnyelse och börja planera.

Tänk utanför boxen

När det kommer till väggdekorationer är fotografier alltid tacksamt, kanske speciellt i scrapbookingsammanhang. Blir dina skapelser inte för tjocka kan du även rama in dem, på BGA hittar du ett stort utbud av ramar men här kan du också beställa framkallning och förstoringar av dina favoritfotografier. Vill du använda passepartouter så finns även det på BGA. När du har allt du behöver är det bara att börja skapa, och den här gången gör du det till ditt eget hem vilket kan öka inspirationen ännu mer. Ett bra tips om du arbetar med fotografier är att göra det lätt att byta ut bilderna, då kan du skapa intressant ombytlighet utan att behöva göra om allt från början (om du nu inte vill det). Ett annat tips är att tänka i årstider så att du ser till att byta dina dekorationer i takt med årstidsväxlingarna. På det sättet har du också möjlighet att skapa nytt under årens gång. Att arbeta med dina vanliga scrapbookingmaterial i kombination med ordentliga ramar och passepartouter kan ge intressanta resultat och ska inte underskattas. Låt din kreativitet flöda och tänk utanför boxen så kommer dina väggar snart stråla av din skaparglädje.

Planera upphängningen

Var också noga när du planerar hur du ska sätta upp dina scrapbookingverk på dina väggar. En ensam skapelse kommer förmodligen se väldigt ensam och felplacerad ut, men arbetar du med teman och intressanta kombinationer så kan en form av tavelvägg bli fantastisk. Arbeta med färger och mönster för att knyta ihop bilderna du sätter upp och se till att det inte blir för plottrigt, så kommer dina väggdekorationer garanterat dra uppmärksamheten till sig.

structure-lite